Naši seminari za Vaš uspjeh!

UPISI U TIJEKU!!!

Nešto više...

PITANJA I ODGOVORI

Na čemu je utemeljen seminar brzog čitanja i učenja?
Brzo čitanje
 je metoda utemeljena na znanstvenim istraživanjima mozga i vida, pomoću koje budimo našeg uspavanog "diva" i na jednostavan i zabavan način iz njega izvlačimo maksimum.
Neki od stručnjaka koji su se bavili i bave se tom metodom su Evelyn Wood, Tony Buzan i dr. Lozanov, a na njihovim rezultatima i praksi temelji se i naš seminar.
Čitajući klasičnim načinom - linearno, mozak se zapravo uspavljuje i postaje lijen, a ubrzano čitanje ga budi i postiže maksimum.

Da li je dovoljno samo završiti seminar ili je potrebno i nakon toga vježbati?
Nakon završetka seminara potrebno je svakoga dana idućih 2 tjedna čitati novim načinom 15-ak minuta dnevno da bi vam brzo čitanje prešlo u naviku.

Ako naučim brzo čitati, čitam li onda uvijek brzo ili mogu birati način čitanja?
Vi odlučujete kako ćete čitati, brzo ili sporo. Možete koristiti i "staru" tehniku čitanja, a isto tako i Power Reading. ukoliko želite uživati u svakoj sitnice neke knjige koju čitate za "gušt" sigurno ćete ju čitati linearno. Naravno, za ispite i stručnu literaturu preporučamo brzo čitanje. U današnjem ubrzanom tempu života svi imaju kronični nedostatak vremena. Tehnika brzog čitanja Vam omogućuje puno više slobodnog vremena za sebe, obitelj i prijatelje.

Kome je namijenjen seminar?
Seminar je namijenjen svima koji žele povećati svoje moždane kapacitete i savladati ispite, gradivo u školi, organizirati se na poslu i u svakodnevnom životu.

Postoji li dobna granica za pohađanje seminara brzog čitanja?
Donja dobna granica postoji i ona je 12 g mnogima te dobi još uvijek i klasično čitanje predstavlja velik problem. Gornja dobna granica ne postoji. Kod nas na seminar primamo polaznike od navršene 12. godine.

Što je s osobama koje pate od disleksije?
Kako ljudi s disleksijom imaju dominantniju desnu stranu mozga oni jako dobro savladavaju brzinsko čitanje pošto se kod linearnog (klasičnog) načina čitanja i učenja koristimo više lijevom stranom mozga.

Da li su dovoljna dva dana intenzivnog seminara za usvajanje tehnika?
Da. U današnjem ubrzano tempu života rijetki od nas imaju vremena odvojiti 5 dana za Standardni seminar. Zato je osmišljen Intenzivni vikend seminar. Na standardnom seminaru se već u prvom danu savladaju tehnike koje se iduća četiri dana vježbaju tzv. dril. Tako je i na intenzivnom tečaju, a jedina je razlika da se nakon završetka od Vas očekuje da vježbu odrađujete kod kuće.

 

To top